Надрукувати

25 червня 2015 року у Одеському муніципальному музею особистих колекцій ім. О. В. Блещунова, м. Одеса, вул. Польська, 19, проведено другу сесію Міжнародного науково-практичного семінару «Створення страхового фонду на культурні цінності, що зберігаються в бібліотеках, музеях, архівах і приватних колекціях».

У роботі семінару взяли участь понад 20 представників архівів, музеїв бібліотек, навчальних та наукових закладів України та Російської Федерації.

Увагу слухачів привернули доповіді:

Важливість питань щодо гарантованого збереження інформаційних ресурсів, ознайомлення фахівців архівів, музеїв, бібліотек з нормативами, технологіями і практикою збереження документованої інформації щодо культурних цінностей, а також цифрових копій об'єктів національного надбання, веденням реєстрів, застосуванням оцифровки і сучасних технологій мікрофільмування викликали бурхливі дискусії. 

Проведений круглий стіл підкреслив необхідність використання досвіду, техніки та технологій державної системи страхового фонду документації для надійного збереження інформаційних ресурсів країни та подальшого проведення таких семінарів в інших регіонах України із залученням широкої аудиторії.

1
2
3
Фото з семінару