13 – 14 травня 2021 року в НДІ мікрографії (м. Харків) відбулася XIV Науково-технічна конференція «Сучасний стан та проблемні питання страхового фонду документації, перспективи розвитку та взаємодії».

Метою роботи конференції було визначення та обговорення проблем архівної справи та страхового фонду документації, перспектив розвитку та взаємодії у використанні сучасних інформаційних технологій, подальшого розвитку і використання інформаційної бази та розробок державної системи страхового фонду документації.

На конференцію представлено тези 25 доповідей. У роботі конференції взяли участь представники: Державної архівної служби України, Центрального державного науково-технічного архіву України, Державного архіву Харківської області, Національного університету цивільного захисту України, Національного технічного університету «ХПІ», Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка, Регіональних центрів страхового фонду документації, Бюджетної установи «Фонд», НДІ мікрографії та інші.

У роботі конференції взяли участь 8 докторів наук та 9 кандидатів наук.

За підсумками конференції прийнято рекомендації.

 

Фото з конференції:

1

Вітання учасників конференції заступником голови Укрдержархіву Ларисою Левченко

1

Робота конференції

1

Доповідь Ірини Надточій «Проблемні питання щодо створення цифрового фонду користування документами національного архівного фонду зі згаслих архівних документів за допомогою контрастування написів та графічних елементів і сучасних програмних засобів»

1

Доповідь В’ячеслава Ткаченка «Фунгіцидне обробляння мікрофільмів уротропіном»

1

Доповідь Олександра Журавля «Проблемні питання технологічного забезпечення модернізованого технологічного процесу відтворення повнорозмірних копій з мікрофільмів СФД»

Науково-дослідний, проектно-конструкторський та технологічний інститут мікрографії
Copyright © 2018